Qiellin nuk e keni parë kurrë kështu! Fotot më të bukura të astronomisë (Galeri) – A2

Qiellin nuk e keni parë kurrë kështu! Fotot më të bukura të astronomisë (Galeri)

Untitled collage 8 1
Fotoja fituese e konkursit të Observatorit të Greenwich, nga Bred Goldpain

Të gjithë ne kur moti na e lejon jemi me sytë lart, në kërkim të një qielli befasues. Por pamje si këto të mëposhtmet vështirë se do ti shohim kurrë, me sy të lirë. Çdo vit Observatori Mbretëror i Greenwich në Britaninë e Madhe organizon një konkurs fotografik për profesionistë dhe amatorë që me celularë, aparate fotografike ose teleskopë shpresojnë të kapin qiellin perfekt.

Këtë vit, foton më befasuese e ka realizuar në shkretëtirën e Utah fotografi Bred Goldpaint, i cili bashkë me trofeun prestigjioz siguroi edhe një çek me 10mijë sterlina. Por peizazhe po aq spektakolare nuk mungojnë as në fotot në vijim.