Hahn dhe Mogherini, mesazhe qeverisë e opozitës

bushatiii 600x338

Në Bruksel mazhoranca raportoi për reformat e ndërmarra deri tani në kuadër të përmbushjes së 5 prioriteteve kyçe për hapjen e negociatave të anëtarësimit.

Për të dytinvitin vit me radhë opozita nuk ishte në këtë takim dhe sipas kreut të Komisionit të Integrimit, Genc Pollo, kjo ishte zgjedhja e socialistëve që qeverisin vendin.

Ndërkohë, zyrtarët e lartë të Brukselit vlerësuan hapat e kohëve të fundit kundër krimit dhe korrupsionit, duke kërkuara ndërtimin e një historiku të qartë dhe të qëndrueshëm rezultatesh.

Federica Mogherini dhe Johannes Hahn i bënë thirrje opozitës që betejën e saj ta zhvillonte në Parlament.