“Vajzat punëtore” të dy shekujve më parë | FOTOGALERI

Femrat e përfshira në profesione seksuale gjithmonë janë dalluar nga të tjerat, që prej fillimit të kohërave, duke thyer tabu dhe në veshje dhe stil. Konkubinat dhe kurtizanet më të lakmuara në histori gjithmonë kanë vendosur trendin e tyre në oborret ku “operonin”.

Së fundmi në Pensilvani të Shteteve të Bashkuara, ka dalë sërish në qarkullim një album i viteve 1890, realizuar nga William Goldman, i cili ka përjetësuar vajzat e “profesionit më të vjetër në botë”, me veshjet e tyre të përditshme.