Parlamenti miraton sot buxhetin e vitit 2019

Bushati Parlament 1100x620

Drafti më i rëndësishëm i financave publike po diskutohet në seancë plenare vetëm në praninë e deputetëve të shumicës, pasi opozita e ka bojkotuar diskutimin e buxhetit në kuvend.

Të djathtët e kanë kundërshtuar ashpër draftin duke e konsideruar si shkatërrues për ekonominë e shqiptarëve, me kostot e shtuara të Partneritetit Publik-Privat dhe shpërdorimin e fondeve publike.

Në rendin e ditës nuk është përfshirë dekreti i presidentit për emërimin e Vitore Tushës në krye të kontrollit të lartë të shtetit. Po sot parlamenti pritet të miratojë edhe marrëveshjen e bashkëpunimit ndërkufitar me Maqedoninë dhe Serbinë. Ndërkohë projektligje të mbartura janë magjistratët dhe Kodi Rrugor.

  • LAJMI I FUNDIT | Elbasan, RENEA ekzekuton 71-vjeçarin Lefter Zhidru
  • LAJMI I FUNDIT | 71-vjeçari kishte qëlluar më parë në drejtim të forcave të policisë
  • LAJMI I FUNDIT | Elbasan, nga të shtënat me armë zjarri u plagosën dy kalimtarë të rastit
  • LAJMI I FUNDIT | 71-vjeçari Lefter Zhidru ishte ngujuar në shtëpinë e tij prej disa orësh
  • LAJMI I FUNDIT | Lefter Zhidru u vra pas 5 orësh qëndrimi në banesë