Cohen dënohet me burg: Mbuloja punët e pista të Trump – A2

Cohen dënohet me burg: Mbuloja punët e pista të Trump

Michael Cohen, right, President Donald Trump's former lawyer, arrived at federal court for his sentencing in New York on Wednesday, Dec. 12.

Michael Cohen do të shkojë në burg. Ish-avokati i Presidentit Trump dhe një prej njerëzve të tij më besnikë u dënua me 3 vite për krime financiare dhe mashtrim të Kongresit.

Ndërsa refuzoi të fliste gjatë largimit nga gjykata, Cohen pati shumë për të thënë brenda sallës-duke i thënë gjykatësit: “Presidenti më quan mua në një status në “Twitter” të dobët dhe kjo ishte korrekte, por jo për atë që i referohej ai, por për një arsye tjetër. Isha sepse kohë pas kohe ndjeja se ishte detyra ime të mbuloja punët e tij të pista”.

Në gusht, Cohen pranoi fajësinë për shumë aktakuza, përfshirë dy shkelje për financimet elektorale lidhur me pagesat e kryera ndaj dy grave gjatë fushatës së 2016-s për të blerë heshtjen e tyre për marrëdhëniet intime me Trump.

“Ai meriton çdo ditë të dënimit 36-mujor. Michael Cohen u dënua, Donald Trump do të jetë tjetri”, u shpreh Michael Avenatti, avokat i Stormydaniels.

Muajin e kaluar, ai pranoi se ka gënjyer Kongresin për kohëzgjatjen e bisedimeve gjatë fushatës për ndërtimin e një kulle të Trump në Moskë. Dënimi i Cohen është më i rëndi deri më tani që erdhi nga hetimi i prokurorit special Robert Mueller për ndërhyrjen e Rusisë në zgjedhjet e 2016-s.