Karta e studentit, Rama: Po punohet për ta futur në rrjetin europian – A2

Karta e studentit, Rama: Po punohet për ta futur në rrjetin europian

Kryeministri Edi Rama tha se karta e studentit, një çështje që ka qenë në vëmendjen e tij prej kohës kur ishte Kryetar i Bashkisë Tiranë, por që ka qenë një premtim legjendar i të gjithëve, do të jetë funksionale në fund të vitit 2019 dhe se po punohet për përfshirjen e saj në kartën e studentëve europianë.

“Për këtë qëllim kemi nisur një proces me Komisionin Europian, sepse mendojmë se përfshirja në këtë rrjet i jep përmbajtje serioze kartës”, tha Rama. “Të jemi realist, nuk është karta që i ka penguar studentët të shkojnë në teatër, apo bibliotekë, apo muze. Po punojmë për përfshirjen e Shqipërisë në rrjetin e vendeve që marrin kartë studentore europiane”.