Athinë, shpërthen pakoja bombë afër kishës, shkakton dy të plagosur – A2

Athinë, shpërthen pakoja bombë afër kishës, shkakton dy të plagosur

Një shpërthim i fuqishëm ka zgjuar sot banorët e Athinës. Burimet e policisë greke pohojnë që në mëngjesin e sotëm, rreth orës 7, një bombë artizanale ka shpërthyer në lagjen qendrore të Kolonaki, në afërsi të kishës së Shën Dionizit.

Forcat speciale greke hetojnë në vendngjarje

Orari i herët dhe ndërhyrja e shpejtë e forcave antiterror mundësuan një shpërthim deri diku të kontrolluar, ku mbetën të plagosur një polic dhe një punëtor i kishës.

Vendi i shpërthimit, në rrugën Skoufa.

Sipas ekspertëve, bomba nuk i përket asnjë prej modeleve të grupeve terroriste të njohura, një kuti metalike me disa shishe me lëndë eksplozive të lidhura bashkë. Ekspertët flasin gati për një “testim” makabër nga ana e autorëve, që gjithsesi duken të trajnuar.

Kisha e Shën Dionizit, ku ndodhi shpërthimi

Autoritetet janë të preokupuara nga fakti që akti nuk është paralajmëruar, gjë që mund të shkaktonte viktime të shumta në një zonë shumë të frekuentuar.