Si dukeshin kryeqytetet e Europës 100 vjet më parë? – A2

Si dukeshin kryeqytetet e Europës 100 vjet më parë?

Fotot me ngjyra të fillim shekullit XX të disa prej kryeqyteteve më të mëdha të Europës tregojnë se si dukeshin ato më shumë se 100 vjet më parë.

Disa prej monumenteve historike nuk kanë ndryshuar thuajse fare, si Koloseu në Romë, i paprekur që nga lashtësia. Ndërsa të tjerë, si Reichstag në Berlin, apo Muzeu i Luvrit në Paris kanë pësuar ndryshime të konsiderueshme.

Në kohën kur janë shkrepur fotot, disa prej monumenteve sapo ishin vendosur, sikurse është rasti i kullës Eiffel, asokohe tepër e kundërshtuar, por sot një ikonë e Parisit dhe gjithë botës.

Shkarkoni aplikacionin e A2