Zvarritjet në Hipoteka, “Fast-Track” për 9 shërbime

hipoteka 1100x620

Çështjet e pronësisë janë ato që kanë prodhuar ndër vite problematikat më të mëdha për qytetarët, nga korrupsioni në terren tek agjencitë e regjistrimit të pasurive të paluajtshme e deri tek organet e drejtësisë.

Edhe pse qeveritë ndër vite kanë promovuar risi në shërbimet e hipotekave që nga dixhitalizimi i tyre, por sërish shkeljet kanë vazhduar. Në vitin 2017 plot 80 mijë qytetarë janë gjetur vonesa e probleme, ndërkohë që numri total i aplikimeve ka qenë 170 mijë.

Dy janë zhvillimet më të fundit. Bashkimi i hipotekave dhe ALUIZNI-t në 1 organ të vetëm që trajton çështjet e pronësisë, si dhe shërbimi fast-track që kanë vendosur hipotekat për 9 shërbime kryesore ndaj qytetarëve.

Për të shtjelluar më tej problematikën ishte i ftuar në “Ditarin” e orës 09:00 në A2, Valdrin Pjetri kryeregjistruesi.