Britani, lideri i opozitës: Zgjedhje të parakohshme sa më parë – A2

Britani, lideri i opozitës: Zgjedhje të parakohshme sa më parë

Lideri i opozitës Laburiste në Britani, Jeremy Corbyn po shfrytëzon këtë moment të vështirë të qeverisë për të kërkuar zgjedhje të parakohshme.

Ai thekson se nëse ekzekutivi i Theresa May nuk mund të aprovojë legjislacionet kryesore, atëherë ka humbur mandatin dhe duhet të kërkojë një të ri.

“Nëse qeveria nuk mund të kalojë legjislacionin e saj më të rëndësishëm atëherë duhet të kemi zgjedhje të përgjithshme sa më parë që te jetë e mundur. Një qeveri që nuk mundtë aprovojë punën e saj përmes Dhomës së Përfaqësuesve nuk është një qeveri funksionale. Ajo ka humbur mandatin e saj, kështu që duhet t’i drejtohet vendit për të kërkuar një tjetër”, tha Corbyn.

Shkarkoni aplikacionin e A2