Gjata: Meta nuk mund ta dekretojë Ramën ministër, antikushtetuese – A2

Gjata: Meta nuk mund ta dekretojë Ramën ministër, antikushtetuese

Pedagogu dhe juristi Çlirim Gjata, u shpreh në “Ditarin” e orës 13:00 në A2 se nuk ka dekret për emërimin e zotit Rama si ministër të Jashtëm.

“Në atë që thotë Kushtetuta, zoti Meta nuk duhet ta dekretojë zotin Rama si ministër të Jashtëm, pasi është antikushtetuese. Kushtetuta nuk parashikon se Kryeministri mund të marrë më dekret postin e një ministri”, tha ndër të tjera gjata.