Prag epidemie, mjekja: Duhet bërë kujdes me fëmijët – A2

Prag epidemie, mjekja: Duhet bërë kujdes me fëmijët

Mbi 200 persona, kryesisht në orët e mbrëmjes, kërkojnë ndihmën e mjekëve në urgjencat e qendrës spitalore. Fëmijët dhe të moshuarit janë pacientët më të shpeshtë. Mjekët thonë se fillimi i shkurtit do të shënojë kulmin e epidemisë së gripit.

Në qendrat shëndetësore, prej një muaji ka nisur vaksinimi falas për kategoritë në risk. Të moshuarit janë më të interesuar për kryerjen e injeksionit.

Për të folur për këtë situatë shqetësuese ishte e ftuar në “A2 Sot” mjekja pediatre, Mirela Sula.

Ajo u shpreh se fëmijët e moshës nën 5 vjeç rrezikojnë më shumë nga gripi i derrit, por edhe të moshuarit.

Shkarkoni aplikacionin e A2