“Bularati”, Dule: PE kërkoi informacion të detajuar, të zbardhet ngjarja – A2

“Bularati”, Dule: PE kërkoi informacion të detajuar, të zbardhet ngjarja

Vangjel Dule u shpreh në emisionin e “Ftuari”, teksa foli për ngjarjen e Bularatit, se ajo duhet të zbardhet sa më parë pasi, sipas tij do të na preokupojë për një kohë shumë të gjatë në instancat europiane.

Ndër të tjera, kreu i PBDNJ u shpreh se Parlamenti Europian ka kërkuar informacione të detajuara në lidhje me ngjarjen.

“Asaj ngjarje i duhet shkuar deri në fund, pasi ka shumë aspekte të dyshimta. Në vendin tonë ka pasur incidente me shumë viktima gjatë muajve të shkuara, Selenica dhe Mati, u ezauruan të gjitha përpjekjet dhe autorët u arrestuan të gjallë. Sipas banorëve vendas, ekzistonin të gjitha mundësitë që i ndjeri të arrestohej i gjallë. Kush e ka dhënë atë urdhër? Kjo është një çështje që do të na preokupojë për një kohë shumë të gjatë në instancat europiane, politike, legjislative dhe të drejtësisë. Parlamenti Europian me iniciativën e raporterit për Shqipërinë ka kërkuar informacion të detajuar dhe zbardhje të plotë, por ende nuk ka ndodhur. Edhe familja po pret raportin përfundimtar që t’i drejtohet drejtësisë, e cila nëse nuk do të gjendet në vendin tonë do të shkojë në ato europiane që është Gjykata e Strasburgut. Një procedurë transparente dhe e shpejtë është në favor të të gjithëve”, tha Dule.