Kompanitë e huaja, pa besim për të investuar në Shqipëri

Shqipëria konsiderohet një vend jo i besueshëm për investitorët e huaj.

Presidenti i Dhomës Britanike të Tregtisë, Zenel Hoxha shprehet se imazhi i vendit në sytë e kompanive të huaja është i dëmtuar si pasojë e problemeve që hasin sipërmarrjet, veçanërisht korrupsioni, ndryshimet ligjore dhe politika.

Sipas Hoxhës, krahu i punës, megjithëse është i lirë, është i paaftësuar. Investimet e dobëta në arsim bëjnë që të rriten kostot e bizneseve për trajnimin e punonjësve.