Kriza në Itali, ndihen efektet e para në tregtinë me Shqipërinë

italiaaa 1100x620

Problemet ekonomike në Itali, të paralajmëruara në formën e një krize po japin shenjat e para edhe në Shqipëri.

Të dhënat e Institutit të Statistikave tregojnë se në janar, eksportet nga vendi fqinj, që është edhe partneri kryesor tregtar i Shqipërisë ranë me 2.4%.

Bëhet fjalë kryesisht për industrinë fason, që punon me material porositësi nga kompanitë italiane. Të njëjtin trend rënës, por edhe më të thellë, kanë ndjekur importet.

Në janar, sasia e mallrave të importuara nga Italia rezultoi 14.1% më e ulët se ajo e një viti më parë. Edhe me këtë tkurrje të tregtisë, Italia mbetet partneri kryesor tregtar i vendit tonë me rreth 35% të totalit të shkëmbimeve.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 4 viktima në 24 orët e fundit, mes tyre një 21-vjeçare
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 85 raste të reja në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 29 të shëruar në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: 88 pacientë në spital, 12 në terapi intensive dhe 4 të intubuar