Të rinjtë, shkaktarët kryesorë të aksidenteve

Publikuar më: 22/2/2019, ora 15:15
Aksident me 4 viktima 1024x576

Të rinjtë, shkaktarët kryesorë të aksidenteve

Publikuar më: 22/2/2019, ora 15:15

Të rinjtë janë shkaktarët kryesorë të aksidenteve në Shqipëri. Të dhënat e fundit të Institutit të Statistikave tregojnë se në janar të këtij viti, në 86.5% të rasteve, aksidentet rrugore kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së drejtuesit të mjetit.

Numri më i lartë i aksidenteve në këtë periudhë është kryer nga grup mosha 25 –35 vjeç. Të dhënat tregojnë se aksidentet në këtë grup moshë janë rritur me 30.4 % kundrejt të njëjtës periudhë të një viti më parë. INSTAT raporton se në përgjithësi, numri i aksidenteve ka pësuar rënie, por është rritur numri i viktimave.

Tirana, Lezha dhe Fieri janë qytetet me numrin më të madh të aksidenteve, ndërsa qytetet ku kanë ndodhur më pak të tilla janë Shkodra, Vlora, Berati dhe Kukësi.