Kriza politike, hera e fundit e një parlamenti njëpartiak, në vitin 1996

Shqipëria ka një precedentë tjetër të një parlamenti njëngjyrësh. Ishte viti 1996-n, kur pas zgjedhjeve të fituara gati 90% nga demokratët, vetëm 10 socialistë arritën të siguronin mandatin.

Ndër to, Ilir Meta, Erjon Braçe, Namik Dokle dhe Musa Ulqini. Kuvendi funksionoi për rreth një vit pa opozitë.

Tritan Shehu pranon ngjashmërinë mes 2 situatave, por sërish bën fajtor socialistët.

Shumë pak nga protagonistët e ‘96-s kanë arritur të mbijetojnë në politikë. Megjithatë, edhe pse brezat e politikanëve janë rifreskuar, kriza të tilla të forta nuk kanë qenë të rralla për politikën shqiptare pas rënies së komunizmit.