Prodhuesit: TVSH për ushqimet të ulet në 6%

Prodhuesit kërkojnë uljen e TVSH-së për ushqimet në 6 %. Një masë që do të ndihmonte industrinë ushqimore dhe konsumatorët.

Kjo kërkesë është prezantuar në konferencën për shtyp të Shoqatës së Industrialistëve Ushqimorë.

Sipas Zusit, ndryshimi i TVSH-së për inputet bujqësore vetëm në janar kanë penguar hapjen e qindra vendeve pune, ndërsa nuk i kurseu kritik
at për punën e qeverisë.

Sipas prodhuesve, ulja e TVSH-së për ushqimet bazë në vlerën 6% do të zgjidhte edhe problemin e informalitetit.