“Tërmet” në Kishën franceze, dënohet kardinali më i lartë

barabrin 1100x620

Kleriku më i lartë i Kishës Katolike të Francës, Kardinali Filip Barbarin, është dënuar 6 muaj me kusht.

Një gjykatë në Francë e shpalli atë fajtor për fshehjen e abuzimeve seksuale të minorenëve nga anëtarë të kishës.

Kardinali i mohon akuzat dhe do te apeloje kundër vendimit. Dënimi i Barbarin vjen ndërsa Kisha Katolike po përballet me një valë të re akuzash për abuzime seksuale.

  • LAJMI I FUNDIT | Gjykata e Posaçme: Sekuestro të pasurive të ish-kryeprokurorit Adriatik Llalla
  • LAJMI I FUNDIT | Gjykata e Posaçme: Sekuestro të pasurive të ish-kryeprokurorit Adriatik Llalla
  • LAJMI I FUNDIT | Gjykata e Posaçme: Sekuestro të pasurive të ish-kryeprokurorit Adriatik Llalla