Është 116 vjeçe “gjyshja” e Tokës, përsëri një japoneze

Worlds oldest person Kane Tanaka Japan tcm25 563753 600x338

Për herën e tretë radhazi, personi më i vjetër në planet është një “gjyshe” japoneze.  

Kane Tanaka ka lindur në janar të vitit 1903 në Fukuoka, pra 116 vjet më parë.  Martoi burrin e saj në 1922, nga i cili bëri 4 fëmijë, duke adoptuar një tjetër.

Tanaka me certifikatën “Guinness”

Ka të paktën një shekull që Tanaka zgjohet përditë në orën 6  të mëngjesit, dhe kalon ditën duke luajtur orë të tëra me letra, edhe pse një pasion tjetër i madh është matematika.