Cakaj: Jemi plot shpresë për një rekomandim pozitiv

I pranishëm në mbledhjen e Këshillit Kombëtar të Integrimit Evropian, ministri i Jashtëm i mandatuar Gent Cakaj deklaroi se për sa i përket hapjen e negociatave për integrimin në Bashkimin Evropian, “jemi shpresë plot se do të marrim një rekomandim pozitiv”.

Cakaj shtoi se gjithsesi ka ardhur momenti i “ dialogut politik”, me vendet anëtare të BE-së por sidomos ato të brendshme me faktorin shqiptar.

Cakaj nënvizoj faktin se “nuk kemi të dhëna që do të shtyhet vendimi”, dhe që një shtyrje e raportit të Komisionit Evropian nuk nënkupton shtyrjen e vendimit politik.