Ish-burgu në Shkodër shndërrohet në muze të kujtesës historike

Shumë pak e dinë që në Shkodër, në ambientet e ish-burgut të dikurshëm, sot ka një muze, që rrëfen torturat dhe vuajtjet e atyre që për dhjetëveçarë të tërë burgoseshin nga diktatori Hoxha dhe pushteti i tij.

Për këtë arsye, e pikërisht për atë që shkolla nuk e ofron, ka ende institute që të rinjtë u marrin për t’u rrëfyer të vërtetat e asaj kohe.

Pjesa e majtë e këtij muzeu shtrihet në burgun e dikurshëm ku kanë vuajtur dënimin edhe figura si at Zef Pllumi apo Imzot Ernest Çoba.

Shumica e qelive të dikurshme apo ambienteve të ajrimit është ruajtur e paprekur për të qenë sa më pranë të vërtetave që shkruajnë historinë e këtij vendi, që ende nuk njihet nga të rinjtë.