Zv/ambasadori i SHBA: Korrupsioni largon investitorët

SINK ZV.AMBASADORI frame 1245 1100x620

Zëvendës ambasadori amerikan në Tiranë, Daniel Koski, deklaron se korrupsioni dhe krimi i organizuar dëmtojnë klimën e biznesit në Shqipëri dhe largojnë investitorët e huaj.

“Ka ende shumë punë për të bërë për të krijuar një klimë biznesi që mirëpret edhe më shumë investitorët. Korrupsioni dëmton çdo nivel të qeverisë, krimi i organizuar dëmton aktivitetet legjitime të biznesit, dhe gjyqësori i kompromentuar ndihmon favorizimin dhe manipulimet. Kjo i largon investitorët e huaj. Rruga për të ndërtuar ëndrrën shqiptare është ende e gjatë”, u shpreh Koski.

Diplomati amerikan tha se SHBA do të japë mbështetjen që rrjetet e organizuara të krimit të zhbëhen, pasi qytetarët shqiptarë meritojnë një jetesë më të mirë.

  • LAJMI I FUNDIT | Pas pak pritet të nisë ceremonia e betimit të presidentit të ri të SHBA, Biden
  • LAJMI I FUNDIT | Joe Biden do të jetë presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës
  • LAJMI I FUNDIT | Ceremonia e përurimit të presidentit Biden do të transmetohen live në A2
  • LAJMI I FUNDIT | Donald Trump nuk do të jetë i pranishëm në ceremoninë e dorëzimit të detyrës
  • LAJMI I FUNDIT | Ceremonia e betimit të Biden zhvillohet nën masa shumë të forta sigurie
  • LAJMI I FUNDIT | Rreth 25 mijë trupa ushtarake të angazhuara për mbarëvajtjen e ceremonisë