Humbi në Ankara, Erdogan: Është vullneti i popullit

Përditësuar më: 31/3/2019, ora 21:48
erdooookkkk

Humbi në Ankara, Erdogan: Është vullneti i popullit

Përditësuar më: 31/3/2019, ora 21:48

Turqia shkoi në zgjedhjet lokale, por që në fakt ishte më shumë një test për popullaritetin e Presidentit Erdogan, i cili u konfirmua fitues në rang vendi.

Ndërkohë, ajo që përbën lajm për mediat botërore është humbja në kryeqytetin e vendit Ankara, ku Mansur Zavas fitoi përballë kandidatit të koalicionit të Erdogan.

Ankaraja qeveriset prej më shumë se një çerek shekulli nga konservatorët islamikë. Në fjalën e mbajtur para përkrahësve të partisë se tij Erdogan tha:

“Çdo humbje dhe fitore dëshmon vullnetin e popullit tonë dhe duhet ta pranojmë atë si fakt i demokracisë. Duhet të pranojmë se fituam zemrat e njerëzve në këto zgjedhje në shumë qytete dhe pavarësisht se humbën në disa do të sillemi si duhet ”, shtoi ai.