Skandali në burgun grek, reagon Ministria e Drejtësisë

Përditësuar më: 31/3/2019, ora 21:33
shqiptari 1024x567

Skandali në burgun grek, reagon Ministria e Drejtësisë

Përditësuar më: 31/3/2019, ora 21:33

Pas rastit të publikuar në median greke mbi vrasjen e shqiptarit Albert Bako në burgun grek të Koridhalosit në Athinë, më i madhi në vend, ka reaguar edhe Ministria e Drejtësisë helene.

Nëpërmjet një deklarate shpërndarë mediave, ajo kritikon zbulimin e videos pasi çështja është në hetim dhe ky akt dëmton gjyqësorin.

Sipas ministrisë së Drejtësisë greke, ngjarja e ndodhur më 14 janar si dhe shumë të tjera të ngjashme si ajo, kanë vënë në lëvizje për herë të parë një hetim masiv për mafien në burgje, një sipërmarrje që nuk ka ndodhur më parë. Si Albert Bako, janë edhe 25 vdekje të tjera që po hetohen në këtë proces.

“Videoja e Korydallos aktuale i referohet ngjarjeve të 14 janarit, të cilat tashmë janë duke u hetuar nga një hetues i veçantë dhe është një element i dosjes përkatëse të rastit. Sa i përket këtij rasti të veçantë, dihet se për herë të parë, drejtësia dhe qeveria kanë lëvizur me vendosmëri dhe shpejtësi për një çështje që askush nuk guxonte të prekë për vite: Luftimi i mafies se burgut. Rezultati ishte zbulimi i një rrethi të madh kriminal me të cilin askush nuk guxonte të përplaseshin përveç qeverisë së sotme. Hetimi gjyqësor vazhdimisht zbulon aspekte të reja të ciklit të dhunës dhe krimit.

Kështu, ndërsa drita e parë bie nëpër një të gjerë fenomeni kriminal qarqe të caktuara vazhdimisht duke u përpjekur të mashtrojë njerëzit me anë të imazheve rishikim kur marrja në pyetje dhe hetimet e policisë janë në një pikë kthese.

Kontraktori zbulimi i këtyre imazheve dëmton drejtpërsëdrejti Gjyqësorin dhe beteja e policisë shërben dhe është pjesë e luftës së vazhdueshme te Ministrisë së Drejtësisë për burg të pastër dhe çrrënjosjen e qarqeve kriminale dhe interesat që i mbështesin ato”, mbyllet reagimi i Ministrisë së Drejtësisë së Greqisë.