Nuk është protestë, rumunët djegin gomat për të nisur kreshmën

190328 fire tires 98 1100x620

Banorët e një fshati të vogël në kodrat e Transilvanisë, Poplaca, kanë një ritual të pazakontë për të nisur kreshmën, periudhën e agjërimit që zgjat 40 ditë dhe i paraprin Pashkëve. Ata djegin dhe hedhin në ajër goma makinash, një veprim që sipas tyre largon shpirtrat e këqij. Gjatë kësaj periudhe, besimtarët e krishterë heqin nga dieta e tyre mishin, peshkun, vezët dhe bulmetet.