Sulmoi me thikë familjarët e ish-bashkëshortes, mendërisht i papërgjegjshëm

MB MARJAN LEVANTI frame 272 1100x620

Marjan Levanti, 39-vjeçari i akuzuar për sulmin me thike ndaj tre familjarëve te ish-bashkëshortes se tij, Elena Kocaqi, me pasoje vdekjen e njërit prej tyre, është mendërisht i papërgjegjshëm.

Në këtë përfundim ka dalë një ekspertë e mjekësisë ligjore lidhur me gjendjen mendore të Levantit, i cili po gjykohet te Krimet e Rënda si autor i ngjarjes se ndodhur në dhjetor 2016, tek Unaza e Re në Tiranë.

“I pandehuri ka qenë i papërgjegjshëm gjatë kryerjes së veprës penale”, u citua në gjyq konkluzioni i akt-ekspertimit.

Sipas ekspertes, Marjan Levanti ka vuajtur dhe vuan nga skizofrenia paranoide dhe për këtë shkak i sugjeroi gjykatës të urdhërojë për të mjekim të detyrueshëm në një spital psikiatrik.

Ky akt-ekspertim mund të shpëtojë nga burgu Marjan Levantin, në një kohë që vepra penale për të cilën po gjykohet parashikon dënim deri në burgim të përjetshëm.