Rama flet për opsionin e zgjedhjeve të parakohshme

Në vend të Lulizm Bashës dhe Sali Berishës, Edi Rama kishte përballë në replika Rudina Hajdarin dhe Myslym Murrizin. Për herë të parë kryeministri foli për mundësinë e zgjedhjeve të parakohshme, opsion që deri më tani e kishte përjashtuar kategorikisht.

“Ka apo nuk ka zgjedhje të parakohshme, këtë gjë kurrë nuk mund ta përcaktojë shantazhi, kërcënimi, dhe asnjë lloj negocimi. Kjo është thjesht vullnet i njëanshëm i Partisë Socialiste, por vetëm se do të gjykojmë ne”, tha Rama.

Deputetëve të rinj, këtë të mërkure  të iu desh që opozitën ta bënin jo vetëm kundrejt maxhorancës. Klauzola në projektvendimin për shtyrjen e mandatit të komisionit të reformës zgjedhore, që i jepte akses Partisë Demokratike , si vëzhgues në këtë komision, revoltoi opozitën brenda parlamentit.

Në pritje të vizitave të zyrtarëve të departamentit amerikan të shtetit, fillim javën e ardhshme, Rama mohoi mundësinë e negocimit. Në pritje të zhvillimeve të reformës zgjedhore, një tjetër komision do të ngrihet, ai për ndryshimin e ligjit të financimit të partive.