Ngjarjet kriminale në Shkodër, Ademi: Më ka vrarë shumë deklarata e ministrit

4 PRILL I FTUARI CLN frame 14713 1100x620

Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi, iu rikthye edhe një herë debatit që pati më 1 prill me drejtorin e Policisë së Shtetit, Ardi Veliu, gjatë një takimi për prezantimin e Prefektit të ri të qarkut. Ademi u shpreh se ngjarja e fundit në Shkodër, ku u vranë dy vëllezërit Bilali, mund të ishte parandaluar, pasi në qytet po vriteshin njerëz të pafajshëm. “Mendoj që ishte më e pakta që mund të thosha. Gjeta një moment dhe me qetësi dhe shumë korrektesë e përgjegjshmëri, sepse dikush duhet të flasë. Ishte e vlefshme që të paraqisja një shqetësim qytetar”, tha Ademi.

“Ajo që më shqetësoi janë pikëpyetjet lidhur me përgjegjshmërinë mbi atë që ndodh, që nuk vihet re. Më ka vrarë shumë deklarata e ministrit, prandaj kam thënë se nuk mund ta lëmë situatën të precipitojë drejt larjes së hesapeve”, shtoi ajo.

Kryetarja e Bashkisë konfirmoi se në qytet ka presion dhe këtë e kanë ndjerë edhe drejtuesit lokalë. “Nuk ka ndodhur që brenda gjashtë muajsh të kemi dhjetëra ndryshime drejtuesish pa shkak. Kjo që po them, në Shkodër e dinë të gjithë. Për këtë duhet të marrin hapat e veta, Policia, Prokuroria dhe Gjykata. Edhe unë vetë nga politika ndjehem e kërcënuar përditë, mjafton të shohësh deklaratat edhe të Kryeministrit. Pushteti vendor nuk funksionon si ishull më vete, por pjesë e administratës shtetërore”, u shpreh Ademi.