Incident mes Kosovës e Serbisë në Tiranë

Incident mes Serbisë dhe Kosovës gjatë konferencës së organizuar nga OKB në Tiranë për “Klimën në Ballkanin Perëndimor”.

Mësohet se delegacioni serb nuk ka pranuar të qëndrojë bashkë me përfaqësuesit e Kosovës. Sipas protokollit të vendosur nga OKB, Kosova duhet të përfaqësohej nën siglën e UMNIK-ut.

Në dalje, ministri i Mjedisit në Kosovë, Fatmir Matoshi, tha se kjo nuk mund të ndodhë pasi Kosova është shtet i pavarur.

Ndërkohë, ministri Blendi Klosi, thotë se ka pasur një dakordësi me OKB dhe Serbinë para zhvillimit të konferencës dhe Kosova ka statusin e të ftuarit special.