Nga Irani në Majorka, kështjellat më të vjetra dhe të bukura në botë

Ato mund të jenë ndërtuar qindra e madje mijëra vjet më parë, por vazhdojnë që të mahnitin me bukurinë e tyre edhe në ditët e sotme. Bëhet fjalë për disa nga kështjellat më fantastike që gjenden në Tokë, të mbledhura në një libër të quajtur “Kështjellat e botës”, realizuar nga Dr. Phyllis Jestice, historiane e Europës mesjetare.

Libri me fotografi dhe shpjegimet përkatëse del në treg vetëm më 14 prill, ndërsa për mediat britanike kanë nxituar që të rendisin 20 kështjellat më të famshme dhe më të bukura, që mund të gjenden në libër.

Shfletoni galerinë për të parë disa prej kështjellave.