SPAK në “sitë”, kandidatët dorëzojnë dokumentet

MB KL PER SPAKUN frame 0 1100x620

25 prokurorë, të cilët pretendojnë të jenë pjesë e Prokurorisë së Posaçme të hetimit, janë paraqitur sot përpara Komisionit të Posaçëm të vlerësimit me dosje konkrete.

Mes tyre është dhe kryeprokurorja e Krimeve të Rënda, Donika Prela, e cila duket se e ka fituar betejën me Komisionerin Publik në Kolegjin e Apelimit. Prela pretendon kreun e SPAK, ndërsa vettingu për të e ka dhënë fjalën e fundit.

Dosje konkrete dhe dokumente që vërtetojnë volumin e punës së gjithsecilit, mënyrat e hetimit dhe çështje të bujshme janë e fundit provë që kalojnë në sitë nga Komisioni i Vlerësimit pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Brenda muajit qershor, KLP duhet të dalë me një vendim për ngritjen e strukturës së re, e cila pritet të hetojë politikanët dhe zyrtarët e përfshirë në krime.