Një ditë pas grabitjes në Rinas, asnjë masë sigurie shtesë në aeroport

Një ditë pas grabitjes se miliona eurove në Rinas nuk ka asnjë masë shtesë sigurie. Madje edhe portat nga u futën dhe dolën grabitësit nga pista janë siguruar me zinxhirë që mund të këputen lehtësisht.

Ata liruan rrugën duke tërhequr zvarrë një platformë. Blloku i betonit është rikthyer në vend. Një ditë pas ngjarjes porta është siguruar me një zinxhir, këputja e të cilit do të ishte një lojë fëmijësh edhe për hajdutin më amator.

Masa sigurie shtesë nuk vihen re. Situata nuk ndryshon në portën nga dolën grabitësit. Punonjës policie, jo e jo. Reagimi i sigurisë së brendshme erdhi 10-15 minuta pasi grupi i xhirimit të A2 CNN po qëndronte pranë portës, ku kanë mbetur shenja të grabitësve.

Paraditja e së mërkurës e gjeti Rinasin në gjendje normaliteti. Objekti i rëndësisë së veçantë duket se nuk ka siguri të veçantë as pas grabitjes.

Policia e Shtetit përfaqësohet me dy mjete të pozicionuara pranë terminalit. Uniformat e tyre nuk duken kund tjetër.

Nëse reagimi shtetëror nuk do të jetë i duhuri edhe pas grabitjes së dytë brenda në pistë, nuk është çudi, që zinxhirët e portave të Rinasit të këputën edhe herë të tjera…