Grabitja në Rinas, eksperti: Po të ishte rrethuar, banda mund të kishte marr peng avionin

Martin Biba, ekspert për sigurinë dhe aeroportet ishte i ftuar në A2 CNN për të komentuar mbi ngjarjen e bujshme të grabitjes së dy ditëve më parë në Rinas,  duke e parë në këndvështrimin e sigurisë dhe kompetencave të institucioneve përkatëse.

Sipas tij, edhe pse është ende herët për të thënë konkluzione, patjetër që përtej përgjegjësive të koncesionarit kinez ose të kompanisë të sigurisë private, opinioni publik percepton Shtetin si të vetmin që mundëson sigurinë në një perimetër aq delikat si aeroporti kombëtar.

Ngjarja komentohet nga Biba si “shumë e rendë, këtu nuk kemi të bëjmë me gabime njerëzore, por me sulme të armatosura, nëse banda do të ishte rrethuar nga policia ose nga ushtria, ata mund të merrnin peng avionin duke vendosur një fluturim diku tjetër”.

Edhe pse ai gjykon se “reagimi i policisë ishte i shpejtë, në fakt banda ia arriti qëllimit”.

  • LAJMI I FUNDIT | Presidenti Meta: Kodi duhet rikthyer në shinat e marrëveshjes së 5 qershorit
  • LAJMI I FUNDIT | Meta: Mundësi që mazhoranca të reflektojë dhe të respektojnë marrëveshjen
  • LAJMI I FUNDIT | Meta: Në të kundër mazhoranca do të mbajë një përgjegjësi kritike
  • LAJMI I FUNDIT | Meta: Ky është një akt i paprecedentë i ndryshimit të rregullave të lojës