Haradinaj: Hahn e Mogherini dëmtuan Kosovën dhe rajonin

SINKRON HARADINAJ frame 76 1100x620

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj mendon se deklaratat e Johanes Hahn dhe Federicha Mogherinit rreth ndryshimit të kufijve kanë dëmtuar Kosovën dhe rajonin.

Më herët gjatë së hënës, Hahn u shpreh se marrëveshja e Prespës mes Maqedonisë Veriore dhe Greqisë mund të çojë drejt ujdive të tjera në Ballkan.

“Nuk bëhet fjalë për t’u diskutuar asnjë marrëveshje për lëvizje të kufijtë të Kosovës. Mogherini dhe Hahn, duke toleruar një logjikë të tillë, kanë vonuar marrëveshjen dhe kanë vonuar Ballkanin, por edhe BE-në. Nëse nuk do të kishin folur për territore, ndoshta do ta kishim një marrëveshje”, u shpreh Haradinaj.