Filmi që parashikoi dëmtimin e katedrales…!

KR FILMI PER KATEDRALEN frame 2008 1100x620

Nuk janë të pakta produksionet kinematografike që kanë parashikuar diçka të ndodhur vite më vonë.

Në 1998, për herë të parë në një film hollivudian, presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ishte një njeri me ngjyrë. E vite më vonë, kjo ndodhi.

Të tjerë filma parashikuan tragjedinë e shtatorit, shkatërrimin e kullave binjake për shkak të një sulmi. Parashikimit nuk i ka shpëtuar as Katedralja e Parisit. Në dramën romantike “Before the Sunset”, një produksion kinematografik i realizuar në vitin 2004, të rinjtë e filmit, Jesse dhe Celine i kushtojnë më shumë se 3 minuta Notre Damit, gjatë shëtitjes së tyre në Paris. Nëntë vite më parë ata kanë kaluar një natë së bashku në Vjenë.

9 vite më vonë, ata do të ritakohen në Paris. Kanë vetëm një pasdite për të kuptuar nëse janë bërë për njëri-tjetrin.

E ndërsa shëtisin me varkë nëpër Paris, Jesse i rrëfen të dashurës së tij një histori romantike për katedralen, vajza mosbesuese i thotë se edhe katedralja Notre Damme de Paris nuk do të jetë më njëlloj. Ndoshta nuk do të jetë më. A e beson vërtet këtë?

Kështu e mbyll këtë skenë regjisori, që siç duket, ka hedhur edhe hipotezat, se çfarë do të ndodhte nëse flakët nuk do të shuheshin në kohë…