Netflix çmend botën, e ndjekin rreth 150 milionë abonentë

https   cdn.cnn .com cnnnext dam assets 190402162440 netflix restricted 1100x620

Një vit i mbarë po rezulton viti 2019 për gjigantin e argëtimit Netflix. Vetëm në tremujorin e parë, kompanisë iu shtuan mbi 9 milionë abonentë, duke e çuar në total numrin e ndjekësve në rreth 150 milionë në të gjithë botën. Ecuria është shumë më e mirë edhe nga sa parashikonin ekspertët.

Më shumë se gjysma e atyre që ndjekin gjigandin e argëtimit janë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe pjesa tjetër, nga vende të ndryshme të globit.

Paralelisht me shtimin e numrit të abonentëve, kompania ka rritur ndjeshëm fitimet. Gjatë 3-mujorit të parë të këtij viti, fitimet u rritën me 344 milionë dollarë. Ndërkohë, që në të njëjtën periudhë të një viti më parë, norma e fitimit ishte 290 milionë dollarë.

Ecuria e mirë e Netflix ka ngjallur ambicien e kompanive të tjera me famë botërore. Ato që pritet të futen në treg si konkurrentë gjatë këtij viti janë gjithashtu dy emra të mëdhenj, si “Apple” dhe “Disney”.