Meta kthen në detyrë Mynyr Konin

Presidenti Meta ka rrëzuar vendimin e ministres së Arsimit Besa Shahini për shkarkimin e Rektorit të Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni. Vendimi është publikuar në faqen e Presidencës.

Ministrja e Arsimit, Besa Shahini, e kishte pezulluar rektorin e Universitetit të Tiranës, më 13 prill, duke emëruar Bernard Dostin përkohësisht në këtë detyrë.

Presidenti i Republikës, vlerëson se në kushtet aktuale, bazuar në propozimin e bërë, marrja e një vendimi për shkarkimin e Rektorit të Universitetit të Tiranës, do të cenonte rëndë dhe, në tërësi, autonominë e institucioneve të arsimit të lartë dhe lirinë akademike të vendosur dhe të mbrojtur nga Kushtetuta, por dhe nga jurisprudenca e Gjykatës Kushtetuese, pasi ushtrimi i kompetencave kontrolluese nga Ministri i Arsimit në këtë rast për gjithë sa u parashtrua më sipër nuk është kryer në mënyrë objektive, shteruese, proporcionale dhe transparente.

Presidenca

Ministrja Shahini është shprehur se Rektori i Universitetit të Tiranës nuk është mjaftuar me kompetencat akademike, por ka dashur të mbajë edhe kompetenca administrative të cilat me ligj nuk i takojnë. Në një deklaratë për mediat ajo denoncoi edhe disa shkelje të tjera të Konit.

Por me sa duket këto nuk e kanë bindur Presidentin, i cili dekreton kështu rikthimin e Konit në detyrë.

  • LAJMI I FUNDIT | KPA vendosi të shkarkojë nga detyra anëtarin e Kushtetueses, Besnik Muçi
  • LAJMI I FUNDIT | Komisioneri Publik ankimoi vendimin e shkallës së parë të vettingut për Muçin
  • LAJMI I FUNDIT | Sipas KPA, gjyqtari Besnik Muçi nuk justifikonte burimet e pasurisë
  • LAJMI I FUNDIT | Shkarkimi i Besnik Muçi, reagon zëdhënësi i Presidentit Ilir Meta
  • LAJMI I FUNDIT | Tedi Blushi: Asnjë surprizë nga vettingu i partisë
  • LAJMI I FUNDIT | Tedi Blushi: Rikthehet skenari i bllokimit të këtij institucioni nga të njëjtët