Në ditën e Drinit, art kundër ndotjes plastike të lumit

Në ditën ndërkombëtare të Drinit, shkollat e Kukësit i janë përgjigjur thirrjes së institutit të librit dhe promocionit, për ta pastruar sadopak atë nga plastika, por edhe mbetje të tjera.

Të gjitha mbetje u përdorën nga të rinjtë për të bërë pak art, në vetëm dy ditë. Veprat e realizuara u ekspozuan në qendër të qytetit, ku vendasit pritën edhe ministrin Klosi.

Edhe pse pastrimi i Drinit bëhet çdo maj në Kukës, kjo është hera e parë që të rinjtë ndërlidhin me këtë nismë mjedisore edhe artin.

  • LAJMI I FUNDIT | Shqipëri, 6 viktima në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Shqipëri, 146 raste të reja në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Shqipëri, 79 të shëruar në 24 orët e fundit, 3695 në total
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: 115 të shtruar në spital, 16 në terapi intensive, 5 të intubuar