Zgjedhjet lokale, Çupi: Qytetarët pa karta identiteti, është rritur tarifa

6 MAJ DEBATI PGM frame 30858 1100x620

Dhurata Çupi nga Partia Demokratike ishte e ftuar në A2 Debat, ku të ndër të tjera, teksa foli për situatën politike në vend dhe platformën e opozitës, ngriti edhe një tjetër problem në prag të zgjedhjeve lokale.

Ai u shpreh se 1.4 milionë qytetarëve u skadojnë kartat e identitetit në prag të zgjedhjeve dhe për këtë tha se mund të ketë edhe abuzime, ndërsa shtoi se është rritur edhe tarifa për kartat e reja.

“1.4 milionë qytetarëve u skadon afati i kartave të identitetit dhe nuk është bërë asgjë. Zgjedhjet janë më 30 qershor dhe qytetarët nuk shkojnë të aplikojnë. E para, është rritur tarifa, e cila nuk është më 1 mijë lekë, por 1 mijë e 500 lekë. Qytetarët janë të varfër dhe nuk kanë të gjithë mundësi të blejnë 15 mijë lekë kartën e identitetit. Para zgjedhjeve, do të përdoren format e përdorura nga PS, duke ua ofruar kartat falas. Tjetër moment abuzimi, ne e dimë që kartat e identitetit u tërhiqen qytetarëve për të mos shkuar për të votuar. Hajde ta ndajmë tani, e ka dhënë qytetari kartën e identitetit apo i ka skaduar, apo e ka blerë këtë të renë”, u shpreh Dhurata Çupi.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, asnjë humbje jete në 24 orë
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 12 raste të reja në 24 orë
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 19 të shëruar në 24 orë