Haradinaj: Ata që mbështesin ndryshimin e kufirit do të varrosen politikisht

HARADINAJ KUFIJT frame 289 1100x620

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, komenton sërish idenë e ndryshimit të kufijve me Serbinë. Me një ton më të ashpër nga herët e tjera, shefi i qeverisë lëshoi këtë paralajmërim.

“Ideja e Vucic, Dacic, e të tjerëve, kushdo qofshin ata, vazhdon prej një shekulli. Prej një shekulli serbët gatuajnë në kuzhinat e veta idenë e ndarjes të tokave të shqiptarëve. Por tani është një brez tjetër dhe e kanë marrë vesh, që nuk mund t’i ndajë njeri tokat e shqiptarëve”, tha Haradinaj. “Ata mund të bëjnë fqinjësi me shqiptarët nëse duan por nuk mund të luajnë më kufijtë në Ballkan. Do të varrosen krejt politikisht ata që marrin këtë rrugë”.

Haradinaj foli edhe për takimin me presidentin francez Emmanuel Macron dhe kancelaren gjermane, Angela Merkel, për të cilin u raportua se ishte shumë i ashpër. Ndër të tjera, kryeministri komentoi dhe marrëdhëniet Kosovë-SHBA dhe mohoi të ketë pasur lëkundje në këtë drejtim.