Gjenocidi serb në Kosovë, Veseli: Kemi kapacitet t’i arrestojmë kriminelët serbë

VESELI ARRESTIMI SERBEVE frame 195 1100x620

“Shteti serb duhet të paguajë për këto krime. Kriminelët nuk kemi për t’i lënë t’i lirë. Kosova ka kapacitete dhe do t’i arrestojë kriminelët e luftës kudo ku janë”.

Ky ishte paralajmërimi i kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, i cili kërkoi dhe mbështetje ndërkombëtare për ngritjen e gjykatës për krimet e serbëve gjatë kohës së luftës. Për të ndëshkuar fajtorët e gjenocidit në Kosovë, ai tha se zotëron mbështetjen e Shteteve të Bashkuara.

“Unë prej se ajo që ka ndodhur në Kongresin Amerikan të ndodhi edhe në vendet diplomatike”, tha Veseli.

Ndërkaq, të enjten Kuvendi i Kosovës do të diskutojë dhe votojë një projektligj përmbledhjen e fakteve që vërtetojnë gjenocidin serb në Kosovë. Gjithashtu ligjvënësit do të votojnë dhe rezolutën për përkrahjen e Gjykatës Ndërkombëtare për krime të Serbisë në Kosovë.