Rregullorja e Kuvendit, rikthehet “imuniteti” i deputetëve

rregullorja e kuvendit mb frame 441 1100x620

Për herë të parë me opoziten e re, mazhoranca nisi diskutimin për ndryshimin e rregullores së Kuvendit. Dokumentacioni që përcakton rregullat e lojës mes deputetëve, qëndroi për rreth 2 vjet nëpër komisione në pritje të gjetjes së një dakordësie mes PD e LSI.

Ashtu siç dhe pati paralajmëruar, mazhoranca, do ta votojë në mënyrë konsensuale nismën me opozitarët, pavarësisht se nga mbledhja e fundit e 6 shkurtit, opozitarët kanë ndryshuar.

Pika më e nxehtë e rregullores mbetet neni 118, ku i kërkohet prokurorisë të sjellë prova për të autorizuar arrestimin ose jo të një deputeti.