Rama: I gatshëm për dialog pa kushte, kush cenon zgjedhjet nuk shkel më në SHBA dhe BE

18 MAJ ERTV frame 49509 1100x620

Në takimin me 61 kandidatët për kryetar bashkie që do të garojnë në zgjedhjet e 30 qershorit, Kryeministri Edi Rama shprehu edhe një herë gatishmërinë për të diskutuar me kreun e opozitës, por pa u tërhequr nga data e zgjedhjeve. “Jam i gatshëm të ulem me Bashën në çdo moment, kushte nuk kam. Por Kushtetutën e kemi të njëjtë, dhe si e tillë na takon ta respektojmë. Ne me të drejtën për t’u zgjedhur në 30 qershor, ata me të drejtën për të mos marrë pjesë në zgjedhje”, u shpreh Rama.

Megjithatë, Rama paralajmëroi se askush nuk mund të cenojë zhvillimin e zgjedhjeve dhe shprehu bindjen se shqiptarët nuk do të bëhen pjesë e thirrjes së opozitës. “Kush i afrohet një qendre votimi me mendje të keqe, djeg veten dhe jo zgjedhjet. Është e rëndësishme të informohen njerëzit se çfarë parashikon kodi penal për individin që prek zgjedhjet. Kjo mund të të fusë në listën e zezë të të dënuarve për krime zgjedhore, të cilëve do t’u hiqet përgjithmonë e drejta e futjes në Shtetet e Bashkuara apo në Bashkimin Europian. Nuk dua kurrë që një shqiptar i zakonshëm t’ia shohë këtë qeder”, shtoi Kryeministri.