Formacioni i vitit në Serinë A

Pas javës së 38 dhe të fundit të Serisë A vjen koha e bilanceve.

“Opta Sports” ka përdorur të dhënat statistikore për të nxjerrë formacionin më të mirë të sezonit 2018-2019 të kampionatit italian.

Një formacion 4-3-3 i “pushtuar” nga lojtarë të Atalantës dhe Napolit (3 secila). Milani nuk ka asnjë futbollist në këtë formacion.