Cakaj: Shqipëria, progres në hapjen e negociatave me BE-në

Përditësuar më: 29/5/2019, ora 16:23
cakaj 1 1024x457

Cakaj: Shqipëria, progres në hapjen e negociatave me BE-në

Përditësuar më: 29/5/2019, ora 16:23

“Shqipëria ka shënuar një progres në hapjen e negociatave në anëtarësimin në Bashkimin Europian”, u shpreh ministri i Jashtëm në detyrë, Gent Cakaj, pas publikimit të Raportit të Komisionit Europian.

Sipas tij, vlerësimi teknik i Komisionit duhet të shndërrohet në vullnet politik.

“Tani është koha e bashkëpunimit ndërpartiak në shërbim të integrimit dhe angazhimit maksimal politik për t’i shpalosur domosdoshmërinë e hapjes së negociatave Evropës! Shqipërisë duhet t’i hapen negociatat menjëherë”, shkruan Cakaj.