Bizneset: Problemet me regjistrimin e pronave po frenojnë investimet e huaja

Përditësuar më: 30/5/2019, ora 19:35
pronat regjistrim 1024x576

Bizneset: Problemet me regjistrimin e pronave po frenojnë investimet e huaja

Përditësuar më: 30/5/2019, ora 19:35

Pasiguria mbi regjistrimin e pronave po frenon investimet e huaja në vend. Për bizneset, kjo mbetet ende një çështje mjaft problematike që po penalizon ekonominë, veçanërisht sektorin e bujqësisë.  

Ata kanë depozituar pranë Ministrisë së Financave edhe gjetjet kryesore që lidhen me çështjen e pronave, të cilat janë bërë publike nga ministrja Anila Denaj në mbledhjen e radhës të Këshillit të Investimeve.

Shqetësuese, sipas tyre, janë mosmarrëveshjet mbi me titujt e pronësisë, proceset mbi të drejtat e pronësisë si dhe dështimi për të përfunduar procesin e dixhitalizimit të pronave. 

Ministrja Denaj tha se qeveria po punon për lehtësimin e procedurave të regjistrimit të pronave.