Bilanci i tërmetit, 70 shtëpi të dëmtuara, Emergjencat Civile përgatisin çadrat – A2

Bilanci i tërmetit, 70 shtëpi të dëmtuara, Emergjencat Civile përgatisin çadrat

Lëkundjet sizmike të mëngjesit kanë krijuar jo pak panik tek banorët e Korçës.  Mbetet në rritje, bilanci i shtëpive të dëmtuara nga këto lëkundje.

Të dhënat e fundit të prefekturës së qytetit juglindor, flasin për 60 shtëpi të dëmtuara, veçanërisht në Floq dhe Qafëzezë si dhe 10 të tjera në fshatin Vidohovë.

Dëmet e tërmetit

Referuar situatës së rënduar, Emergjencat Civile, tashmë kanë vënë në dispozicion të banorëve të Floqit, 40 çadra  për familjet e mbetura pa çati, pasi shtëpitë e tyre  janë të pajtueshme pas goditjeve te tërmetit.

Dëmet

 Përveç dëmeve materiale, spitali rajonal konfirmon se katër të lënduar nga fshati Floq si pasojë e rënies së materialeve nga banesat kanë marrë menjëherë ndihmën e parë mjekësore dhe raportohen të jenë në gjendje të qëndrueshme dhe jashtë rrezikut për jetën.

Lëkundjet e tërmetit vijojnë të ndihen edhe në Ersekë dhe Gjirokastër, por fatmirësisht deri më tani nuk raportohet për  persona të dëmtuar.

Shkarkoni aplikacionin e A2