Nga e enjtja, zyrtarisht në stinën e verës

Ka nisur me shi, por shpejt Qershori premton kushte të favorshme të motit. 

Megjithëse sot dominojnë shira mesatarë deri intensivë në të gjithë vendin, dita e nesërme dhe e mërkura do të sjellin shira afatshkurtër.

Ndërsa nga e enjta dhe në vijim, për të paktën 4-5 ditë, Shqipëria do të kalojë në kushtet tipike të motit veror. Stina e verës mesdhetare në Shqipëri sjell ditë me diell dhe temperatura ditore prej 28-32°C.