Rikthimi i vizave për Shqipërinë, opozita e re i kërkon shpjegime ambasadores holandeze

rudina hajdari 1100x620

Dy ditë pasi Komisioni Europian tha se vendi ynë është gati të hapë negociatat për anëtarësim në BE, një nga shtetet anëtare, Holanda, i kërkoi Komisionit rikthimin e vizave për shqiptarët për shkak të rrezikut, sipas saj, që vjen nga bandat shqiptare. 

Rudina Hajdari ka kërkuar që ambasadorja holandeze të japë shpjegime për këtë kërkesë të Holandës.

“Prej saj do të kërkojmë një raport me shifra ekzakte që të shikojmë çfarë ka ndodhur në Holandë në lidhje me rritjen e kriminalitetit shqiptar”, deklaroi Hajdari.

Ralf Gjoni theksoi se kërkesa drejtuar ambasadores duhet të bëhet sa më shpejt.

Kërkesa e opozitës u miratua dhe ambasadores holandeze do t’i njoftohet që të raportojë për vizat në Komisionin e Jashtëm.